tirsdag 29. desember 2009

En sann fryd...Kolonihagen!

(For) Hvem: ALLE! Hva: Kafè, blomsterbutikk og akk så meget mere! Hvor: Frognerveien 33, Oslo. Dette, godtfolk, er en stor og viktig nyhet i landets hovedstad (ikke heeelt objektivt sett, kanskje...?) Takket være mine superurbane venner, Cec+Hans E. og William, har jeg fått ooppleve dette unike stedet! JAAA! Se, nyt og planlegg et besøk ved neste Oslotur!

Sjarmerende og inspirerende?
Stil og eleganse?
Cooooozy?:)

VAKKERT!

mandag 28. desember 2009

Mine favoritter på smykkefronten!


Ole Lynggaard...say no more!:)

Julie Sandlau

BeChristensen


Carrè Copenhagen

Bokstaver er bra!

Jeg håper bokstavtrenden holder seg leeeenge, for dette liker jeg! Disse er fra designletters.dk:)

onsdag 23. desember 2009

The softest cotton ever!



Abercrombie & Fitch har masse fint, mykt og klassisk tøy. Koster skjorta i Norge, men billig-billig i USA! Så, hvis jeg var "over there" i dag og skulle kjøpt meg ny julepysj, ville jeg gått for dette:)

tirsdag 22. desember 2009

Litt pynt som kanskje ikke er typisk jul?

Denne er jeg skikkelig fornøyd med! Lavendelfarget kule med strikket trekk og noen små paljetter som ikke synes her. Jeg angrer på at jeg ikke kjøpte flere enn to, på en av de mest sjarmerende interiør++butikkene jeg vet om i Oslo, Shabby! Verdt et besøk:)

Og så frost-rosa mi da! Sukk...DEN er one of a kind, den:) Vintage piken, seff...(Hjelp! Hva skjedde? Dette er ikke en fjortisblogg! Jeg unngår, av prinsipp, uttrykk som seff, lol, chill og andre meningsløse fyllord, men her spradet det inn et "seff" heeeelt av seg selv. Kanskje jeg skal vurdere å lage rosa bakgrunn på bloggen min også?)

NÅ er det jul!

En snart pakkeløs kalender...Dette har gått unna! Jeg har funnet ut at denne "fjøla" kan brukes til å henge julepynt på når kalendergavene tømmes. Diverse filtpynt (Én GRY&SIF), julestrømpe (Maileg) og en hvit stjerne som egentlig kan brukes året rundt (Lexington)
Så litt juletrepynt...
Hjerte med prikker? Hmm...I like!
Peters snømann som vi kjøpte i USA da Peter var 1 år.

Så, folkens! For første gang i vårt hus: Et EKTE, velduftende, grønt og stikkete juletre...som allerede drysser, så klart! Men det er det verdt. Det ser finere ut i virkeligheten enn på bildet, faktisk. Mannen i huset er ikke fornøyd med "søppelbøtta" som treet står i, men siden jeg ikke fikk velge juletre, insisterte jeg på denne. Jeg synes den er fin, jeg?! Hvis jeg fikk velge juletre,nemlig, hadde dette fort kunne blitt et gammelt tre uten nåler, pyntet med all verdens snasen julepynt! GOD JUL!

onsdag 16. desember 2009

Pepperkakejuletre!


Lei av pepperkakehus? Hvorfor ikke prøve et pepperkakejuletre? Fremgangsmåten finner du i siste utgave av Kamille (dette var vel omtrent det eneste spennende i bladet...), eller du kan spørre meg...:)
God onsdagskveld! Jeg skal rette terminprøver:)

onsdag 9. desember 2009

Nymotens juledekorasjon, kanskje?

En reportasje i Bonytt satte meg på denne idèen! What you need: kurv, mose og granatepler!
I like:)

Dilla på lilla:)

Et annet lite kunstverk av Line på Vintage piken! Alternativ adventspynt?

Denne "kvisten" er mitt nyeste stunt! Litt uvant, men jeg liker den! LOVE-kulene fra Day- Home har i alle fall funnet seg til rette her!

I dag har jeg rydda gangen. Jeg regner med at det holder seg slik leeeeenge! Minst en time...Oppslagstavla er praktisk OG flott, kjøpt på Papagena, Hamar (husker ikke leverandør).

mandag 7. desember 2009

Og hvis du lurer på hva du skal bruke den ekstra desemberlønna til...?

Perfekt "sitte-eller-stå-rolig-en-hel-kveld" sko! Christian Louboutin er merket, "spise knekkebrød i to uker" er prisen og 12 cm er hvor vondt du får det etter en kveld! Comfort er for pyser...

Dette kan du ønske deg til jul!

En cashmere cardigan går aldri av moten! Danske Månestråle har denne i mange farger, v-hals eller rund hals. Dette må du tenke på: Vil du ha åtte cardigans fra H&M eller en av denne? H&M er supert - ikke misforstå! Men for min del funker det bedre med èn klassisk av denne i et kaotisk skap enn åtte andre strødd omkring...Fornuften sier meg at man kan klare seg med èn svart fra H&M, ikke åtte, men shoppedelen av hjernen min er ikke enig!


Even better: Norske Henderson lager flottere enn flottest cashmere! Korte og lange cardigans, gensere, skjerf o.l Og hvis du ikke har fått det med deg, så er lilla IN i år. Det passer meg perfekt:) Lillafargen fra Henderson er nydelig!

tirsdag 1. desember 2009

Stjerner er også pop i heimen:)


Dette teppet er i plast, kan vaskes i maskin og er dessuten vendbart (hvit bunn med blå stjerner på andre siden)! How practical! Sjekk et haaaaav av varianter på www.pappelina.com

Prikkedilla fortsetter!

Denne gangen til barnerommet. Stakkars gutt... her har mor styrt interiøret med jernhånd. Uff! Men jeg har tenkt at når han blir 18 skal han få bestemme litt selv...:):)

Bokstaver i tre fra www.something-lovely.com

Skobokser som jeg har kledd med gavepapir. Fint til oppbevaring av ulike saker og ting. Det er vel ikke så mange skoprodusenter som har metallesker, men det har tilfeldigvis den jeg har sans for, franske Pom D'api. Her snakker vi barnesko og små søte bokser!



Gutterommets eneste innslag av rosa! Bare sunt, spør du meg. Unødvendig, spør du far. Æææææsj, spør du femåringen, som forresten bare spiser halvparten av smågodt-tingen som er turkis/rosa...den rosa delen gir han til fruen i huset! puh!

Worth a try!

Lurer du på hva dette er? Svar: En over middels middag i både tid, smak og utseende!
KJØTT -OG GRØNNSAKPAI (Takk for oppskrift går til svigermor:))

Paideig:
3,5 dl hvetemel
150 g smør (kjøleskaptemp.)

Smuldre smøret i melet.

2-3 ss vann blandes sammen med det andre.

Legg i form (gjerne Bake -it - easy), opp langs kanten. Sett kjølig mens fyllet lages.

Fyll:
2-3 gulrøtter
1 liten kålrot
3 stangselleri
ca.3 dl vann til å dampe gr.sakene i. (gr.sakene kuttes i små biter). Spar på kraften!

1-2 ss olje til steking
ca.500 g karbonadedeig (evt.kjøttdeig)
1 løk
3 ss (++) tomatpurrè
2 ss soyasaus
3 tomater i skiver
oregano
hvitløk
salt og pepper

Hull paideigen og stek den (uten fyllet) midt i ovnen på 200 grader i 10 - 12 min.

Legg på fyllet
2dl revet ost på toppen

Stek på nederste rille, 200 grader i 45 min.

Serveres med salat og rømme e.l :)
Yummy:)