tirsdag 19. januar 2010

Søndagsmat er tirsdagsmat!

Av og til får jeg en lage-skikkelig-mat raptus. Dette skjer riktignok ikke hver uke, dessverre, men alle hjerter gleder seg stort når det først skjer! I dag ble det indonesisk kyllinggryte og Créme Brulée- jeeeee! Sistnevnte først og fremst fordi vi fikk former og brenner til jul, og da må det prøves!


Indonesisk kyllinggryte til 4 personer:

650 gr.+ kyllingfilét
250gr champingnon i skiver
4-6 charlottløk i båter
2 fedd hvitløk
1 ss sambal oelec (1 ss for tøffinger, 1 ts for pyser...)
2 ss karri
1 glass (350gr) mango chutney (original)
1 pk.kremfløte (vispes lett)
1 paprika i biter

Brun kylling, champ. og løk lett og legg i ildfast form. Bland resten med fløten og legg paprika på toppen.
Stekes i 20-30 min på 225 grader. Serveres med ris og evt.salat.

Smakfull og nYdeLIg!


Créme Brulée:

1 stk vaniljestang
2dl kremfløte
2dl melk
75gr sukker
4stk eggeplomme
sukker til glasur

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp fløte, melk, sukker, vaniljestang og frøene. Avkjøl melkeblandingen. Pisk sammen eggeplommene, tilsett melkeblandingen mens du rører godt. Sil blandingen og hell det over i ildfaste porsjonsformer. Sett formene i en dyp langpanne, hell i vann opp til ca.1/3 av formene. Stek i ovn på 150 grader i ca.30min. Desserten skal kjennes litt fast når du trykker lett på den. avkjl litt og dryss over et tynt lag med brunt eller hvitt sukker. Bruk brenner eller grilleffekt på stekeovnen til sukkeret har blitt brunt.

G-O-D-T:)

1 kommentar:

  1. Digg! Keep'em coming! Supert at du legger ut oppskrift.
    Mette Marit

    SvarSlett