lørdag 13. februar 2010

Oreokake...

Passe søt, passe mektig, passe usunn og passe fantastisk:) Og så er den enkel å lage! Ingen grunn til å vente med denne altså...I morgen er det morsdag, fastelavn og valentinsdag - enda en god grunn, eller 3 (!!), til å lage noe godt!

Oppskrift:

2-3 pk. originale Oreokjeks
100 gr. smelta smør
1 pk. Philadelfiaost
2,5 dl melis
1 pk lys sjokolademousse
3 dl melk til moussen
1 pk. fløte

Mesteparten av kjeksen knuses og blandes med det smelta smøret. Has i en kakeform (Bake it easy er perfekt!)
Spar litt kjeks til å ha på toppen av kaka.
Mix osten og melisen slik at det blir en luftig masse.
Mix fløten og rør kremen forsiktig sammen med ost- og melisblandingen. Smør det utover kakebunnen. Settes i kjøleskapet i ca.30 min.
Mix sjokolademoussen i henhold til pakningen og ha det over kaka. Strø over litt kjekssmuler og evt.sjokoladetopping til pynt.
Kaken skal stå kjølig i min.24 timer før den skal spises, da blir den ekstra god og myk!

Yummy- yummy, I promise!

8 kommentarer:

 1. Du er jammen mora di opp av dage, Marie. Bakar og stuller i kjøkenkrå. Eia var eg der i morgon. Den kaka såg jammen god ut.
  Helsing NKDLN som ikkje har baka til i morgon.Får tine opp ei lefse......

  SvarSlett
 2. Jeg må bare samstemme med forrige ....Blir jo SÅ imponert over kakekunnskapene dine :-) Hvor mange kalorier i denne, tro ? OK, vi tenker ikke på det nå (i morgen) . Hva er forresten Oreokjeks, hvor får jeg tak i det ? Hilde

  SvarSlett
 3. He-he, NKDLN!Eg veit ikkje heilt om eg er lik mamma jevnt over når det gjeld mat...Eg har ikkje like stort reportoar i alle fall! Men så har eg nokre år på meg til å samle meir!

  SvarSlett
 4. Hilde: Oreokjeks er noen amerikanske kjeks som man nå får kjøpt på de aller fleste matbutikkene. De er svarte med hvitt fyll mellom. Blå esker. Let i kjekshylla på Rema eller Rimi!
  Kanskje jeg har en fremtid på RM?....nei, jeg tror ikke det! Jeg liker meg så godt på HS:):)

  SvarSlett
 5. Hm! Hei blogge-Marie! :) Ordrett lik min oreokake-oppskrift som jeg har fått av, ikke Marie, men Maria! : ) Du også!? Hun har visst gjort den om litt etter søstra sin som er mer "omfattende". Bør også prøves med hvite oreokjeks, men hvor i all verden får man tak i det i Hamar for tiden!? Typisk (og kriiise) om de ikke skal selge de her lenger! (Må begynne å lagre fra Osloturer osv igjen jeg da) GOD HELG fra Guro!

  SvarSlett
 6. Hei Guro!
  Jeg har fått oppskrift av H.:) Innser at jeg har glemt å gi henne kred for denne! Sorry, naboen min! Ja, hva skjer med de hvite????? Men bruker du kun hvite da? Det blir en kraftig prisstigning, men jeg må prøve det en gang!
  God helg!

  SvarSlett
 7. Oki, da er det Maria som skal ha kreditt ; ) Vært hos henne og fått den servert i dag vi : ) Knall. Knuse hvite øverst bare evnt er digg (for ekstra søthungrige..), men ja, voldsom pris på de forresten. -Og knall knall som den er da : ) Takk til alle gode oppskrifter! Ciao!

  SvarSlett
 8. hei!! du har en fin blogg og du er verdens beste tante!!!! tantemuffins;-)
  klem frå sara;-) :)
  god klem frå oss alle i kandal!

  SvarSlett