onsdag 3. mars 2010

Mengder å velge i...


...men denne type mat blir jeg aldri lei - og det smaker
alltid godt! Pastasalat og foccacia

Av ren generøsitet og glede, deler jeg her
THE VERY BEST Foccacia-oppskrift!
Dette er ikke det mest ydmyke utsagnet,
men jeg har faktisk ikke smakt bedre foccacia enn denne...
Oppskriften er IKKE fra mitt hode,
men snappet fra Frokost-tv for mange år siden.

Jeg oppfordrer dere sterkt til å prøve...
Den er passe tykk, veldig sprø og skikkelig, skikkelig god


Foccacia
1 pk tørrgjær
6 dl lunka vann
2ts sukker
2ts salt
2ss extra virgin olivenolje
ca.9 dl hvetemel

Bland vann og tørrgjær og ha i alt det tørre.
Det blir en klissete røre, ingen deig.
La dette heve i 30 minutter og hell deretter over i en smurd langpanne.
Dypp fingrene i mel og lag hull i foccaciaen.
Hev deretter i nye 30 minutter.
Hell over en god olivenolje. Oppskriften sier ca.1 dl,
men jeg bruker nok mindre.
Dryss havsalt eller Maldonsalt over.
Stek på 250 grader, midt i ovnen i ca.20 min.



NYDELIG

4 kommentarer:

  1. Helt enig i at dette er den aller beste, Marie! :o)

    SvarSlett
  2. Kjære Marie Espelid.
    Jammen godt du er komen over pannekakestadiet. Du var jo alvorleg lenge der.
    Skal prøve denne,ja.....
    Helsing NKDLN

    SvarSlett
  3. Ha-ha S.! Det er sant!...men pannekaker er fortsatt snadder! Og natronkaker! :)

    SvarSlett
  4. Fantastisk deilig marie!Idag har eg prøvd oppskrifta til kyllingsuppe.mmmmm;)

    SvarSlett